Hulp


LOKAAL:

Waar
Wat en wanneer
Contactpersoon
Voorwaarden
Wijkteam
Denkt u dat u het wijkteam nodig heeft? U bereikt hen via Vraagwijzer. Kom langs op het spreekuur (Vrijdag 10-12 uur, de Nieuwe Gaffel. Maak een afspraak via telefoonnummer 14 010 of online
Jaimy Lagaay (wijkteamleider)

Heeft u in uw leven veel problemen tegelijk en komt u er zelf niet meer uit? De Vraagwijzer, het Centrum voor jeugd en gezin (CJG), uw huisarts of een andere hulpverlener kunnen u doorverwijzen naar het wijkteam.

De Nieuwe Gaffel
Vr 10-12 Spreekuur financiële ondersteuning
Veerle de Meyer

Krachtvrouwen
Ma-vr 10-17
Amina Hussen
Vrouwen uit de wijk kunnen inlopen met diverse hulpvragen. Verschillende vrijwilligers en stagiaires zitten klaar om de vrouwen te ondersteunen.

OVERIG:

Link
Wat
Voorwaarden
Vraagwijzer

Dichtsbijzijnde: Coolsingel 40
ma-vr 9.00 - 12.00 uur

Vraagwijzer Centrum is een gratis loket van de gemeente voor informatie en advies. Hier kunt u vragen stellen over: Schulden, gezondheid, opvoeding of wettelijke zaken.

U kunt langskomen of online een afspraak maken voor een telefonisch spreekuur
Schuldstop
Met SchuldStop verbinden we alle ketenpartners met elkaar zodat we Rotterdammers met geldzorgen en schulden beter bereiken en kunnen helpen.
Zie site voor meer info.

(Let op: site tijdelijk niet bereikbaar tot start nieuwe welzijnspartijen)
Armoedefonds

Er zijn in Nederland ruim 1 miljoen mensen die dagelijks de gevolgen van armoede ondervinden.
Samen verzachten we de gevolgen van armoede en zetten we ons in om armoede in Nederland te stoppen!Veel mensen met financiële problemen zijn afhankelijk van de hulp van lokale organisaties. Zo zijn er organisaties die het voor kinderen mogelijk maken te gaan sporten of hulp bieden om een warme maaltijd op tafel te zetten. Denk ook aan de vrijwilligers die zich inzetten om mensen met schulden te helpen met hun administratie. Stichting Armoedefonds geeft financiële steun aan lokale initiatieven in Nederland.