Wijktuin


Achter in het wijkpark, tegenover het kinderdagverblijf (ter hoogte van de ingang Gaffeldwarsstraat) ligt, achter een zwart hek, een oase van schoonheid en rust: de Wijktuin Oude Westen. In de tuin kunnen alle bewoners uit de buurt even tot rust komen, maar ook bezoekers van verder weg zijn welkom.
De tuin bestaat uit bloemperken, een vijver, een moestuin, een rotstuin, een pluktuin en een terras. In de wijktuin staan ook 2 bijenkasten. Daarnaast is er een zelfgemaakt bijen-/insectenhotel voor solitaire bijtjes, zweefvliegen etc. In de vijver zwemmen geen vissen, maar er wonen wel drie roodwangschildpadden. Door de tuin heen springen bruine kikkers rond. En ondanks de zwerfkat, die altijd aanwezig is, zijn er veel vogels te vinden.

De tuin wordt onderhouden door een groep vrijwilligers. Elke dag wordt er enkele uren getuinierd, en 1x per maand (op de eerste dinsdag) is er gezamenlijke tuinwerkdag.
In de tuin is ook een uitleendepot met tuingereedschap, dat geleend kan worden door buurtbewoners voor hun tuinwerk, of bijvoorbeeld bij opzoomeracties.

Bezoekers zijn welkom als het hek openstaat. Op doordeweekse dagen is het in elk geval open tussen 12.00 en 14.00 uur, zodat mensen die in de buurt werken in de tuin kunnen komen lunchen.

In de wijktuin zijn ongeveer 20 vrijwilligers actief.