OverigLink
Wat
Voorwaarden

Gemeente Rdam

Gratis elektrische bakfiets of aanhanger voor grof vuil

U leent gratis een aanhangwagen of elektrische bakfiets om uw grofvuil, bruikbare tweedehandsspullen en groot tuinafval in te leveren bij 1 van de 7 milieuparken.

Het uitlenen van aanhangwagens en bakfietsen is een proef. De gemeente bekijkt of het bewoners helpt om spullen naar een milieupark te brengen. Maar ook of het goed is te organiseren. De proef duurt tot oktober 2022. Daarna bekijkt de gemeente of aanhangwagens en bakfietsen blijvend geleend kunnen worden. Ook wordt bekeken of er meer aanhangwagens en bakfietsen beschikbaar komen.

Hoe lang kan ik een aanhangwagen of bakfiets lenen?

U leent een aanhangwagen of elektrische bakfiets voor een dagdeel:

  • 09.00 - 12.30 uur
  • 13.00 - 16.30 uur
Reserveer deze minimaal 1 dag van tevoren.
Gemeente Rotterdam

Huurverlaging

  • U kunt bijvoorbeeld in aanmerking komen voor huurverlaging, als de kwaliteit van uw huurwoning niet overeenkomt met de huurprijs. Met de huurprijscalculator kunt u bekijken of u te veel betaalt. Kijk op de website van de huurcommissie hoe u dat aanpakt.
  • Is uw inkomen gedaald en heeft u eerder een zogenoemde inkomensafhankelijke huurverhoging gekregen? Kijk dan op de website van de huurcommissie, daar vindt u interessante informatie.
  • Denkt u dat uw huur te hoog is? Dan kan het Rotterdamse Huurteam u helpen bij het verlagen van de huurprijs. Kijk voor meer informatie over huurverlaging op de pagina Huurverlaging.
  • U kunt ook in aanmerking komen voor huurtoeslag. Dit geldt zowel voor corporatie- als particuliere huurwoningen. Informatie over huurtoeslag vindt u op de website van de Belastingdienst - Toeslagen. Hier kunt u ook een test doen zodat u ziet waar u recht op heeft. Doe dit voordat u een huurcontract tekent! U weet dan alvast hoeveel huur u zelf nog moet betalen per maand.