Er is iets. Maar wat dat is? Ik weet het niet. Het lijkt wel of alles opeens tegelijk bloeit.

Er is iets. Maar wat dat is? Ik weet het niet. Het lijkt wel of alles opeens tegelijk bloeit. Bloeide voorheen het Klein Hoefblad eerst, en daarna pas het Groot Hoefblad, nu staan ze gewoon naast elkaar.

Groot Hoefblad

Paardenbloemen bloeien maar de eerste pluizebol is er ook al. Zelfs pinksterbloemen stonden aan de slootkant in bloei. En het lijkt ook wel of de Meidoorn een nieuwe naam moet krijgen: Aprildoorn. Ik weet het niet hoor. Er is iets gaande. Maar wat?

Pluizebol

Hoe dan ook, het spelletje om de eerste lentebodes te spotten is nu wel klaar. Er is nu geen sport meer aan. De lente is in het land en de winterdip is over. Het enig waar ik zelf nog naar uitkijk zijn eendenkuikentjes. Kikkerdril is er al volop maar eendenkuikentjes heb ik nog niet gezien.

In het vervolg zal ik ‘opvallendheden’ bespreken. Dat kan een opvallende mooie struik zijn, een boom, een onkruid wat ik geen onkruid vind maar een schoonheid zoals een paardenbloem, kamille.

Paardenbloem

Of een worstelend plantje wat door asfalt groeit (ontroerend vind ik dat) of iets wat je helemaal niet verwacht midden in de stad. Ik heb ook al een dagpauwoog gezien maar ja, fotografeer zo iets maar eens. Het diertje was net wakker uit winterslaap maar vloog direct weg toen ik wilde afdrukken. Anders was dat aflevering 1.

Hoe dan ook, uw groenreporter gaat het Oude Westen door, op zoek naar opvallende natuur. Heeft U iets geks gezien dan hou ik me aanbevolen. Ik kom graag even langs.

Ad

PietHein

Sociale Akademie/Kultureel werker
Toneelacademie Maastricht
Schrijvervakschool 't Colofon
Toneelschrijven, columns
Werkte als acteur en danser in films en theater
Werkte als regisseur aan theaterproducties
Is oprichter Buurtatelier Zwaerdecroonstraat
Werkt voor Cretopia-Rotterdam
Werkt voor Wow-Rotterdam
Werkt voor M.I.E.P West-Kruiskade (marketing, imago, events, pr)
Werkt voor Rotterdam Street Art Museum
PietHein

Gepubliceerd door

PietHein

Sociale Akademie/Kultureel werker Toneelacademie Maastricht Schrijvervakschool 't Colofon Toneelschrijven, columns Werkte als acteur en danser in films en theater Werkte als regisseur aan theaterproducties Is oprichter Buurtatelier Zwaerdecroonstraat Werkt voor Cretopia-Rotterdam Werkt voor Wow-Rotterdam Werkt voor M.I.E.P West-Kruiskade (marketing, imago, events, pr) Werkt voor Rotterdam Street Art Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.