Details

Vrijdag 31 mei 2024 van 10:00 tot 12:00 uur
Afgelopen
Gaffelstraat 1-3, Rotterdam
Terugkerende activiteit
Wekelijks op vrijdag tot en met 23 augustus 2024

Bij De Werkplaats Textiel in het Oude Westen leer je van alles over het herstellen van kleding. Op vrijdag 17 maart ging een aantal dames aan de slag met het inkorten van broekspijpen. Coördinator Emma Hazenak legt het stap voor stap uit. Enkele deelnemers hebben eigen kledingstukken meegenomen. Tips worden uitgewisseld over hoe je het beste de reparatie aan kunt pakken. “Op YouTube kun je veel leren over het herstellen van kleding. Maar het is leuk om samen te komen, elkaar te helpen en van elkaar te leren. Ik hoor ook veel creatieve oplossingen” aldus een van de deelnemers. Een andere deelnemer: “Ik kan wel kleding naaien. Maar heb deskundig advies nodig. Dat kan ik hier krijgen.” Iemand anders: “Ik heb al jaren een naaimachine thuis staan. Maar deed er niets mee. Hier leer ik hoe ik te werk kan gaan.” Onder de koffie gaat het gesprek over hoe enorm vervuilend de kledingindustrie is. Samen kleding repareren en van iets ouds iets nieuws maken is gezellig, creatief en je geeft waarde aan oude materialen. Ook bespaart het geld, hebt je iets leuks om aan te trekken én draag je ook nog eens bij aan het verminderen van schadelijke uitstoot wat weer goed is voor het milieu. De hele ochtend wordt er geconcerteerd geluisterd en gewerkt. Het maakt niet uit of je ervaren bent of beginnend: samen kom je verder.
Breng je eigen kennis over of ga met je eigen werk aan de slag elke vrijdagochtend van 10 tot 12 uur. Er zijn werkmaterialen en naaimachines aanwezig. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. Locatie: Aktiegroep het Oude Westen, Gaffelstraat 1-3 tel. 010 4361700. Koffie en thee staat klaar.

Voor wie
Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Duurzaamheid / energie
Wat
Workshop / cursus

Over de organisator

Aktiegroep Oude Westen
Het begon ruim 50 jaar geleden met het tegenhouden van grootschalige plannen voor sloop van de stadswijk het Oude Westen in Rotterdam. Si...... Lees meer